Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

"Acum am cules roadele muncii"

Vineri 24.04.2015, o altă zi importantă în istoria Colegiului Național „Ioan Slavici” și a Cercului de Chimie Aplicată „Cunoaștere și Adevăr”- medalie de bronz pentru Carina Mihaela Petric, elevă în clasa a XII-a A, la Conferința Internațională a Tinerilor Cercetători (International Conference of Young Scientists – ICYS 2015). Prestigiosul eveniment științific a avut loc la Izmir (Turcia), în perioada 18-25 aprilie.

Cercul de Chimie Aplicată „Cunoaștere și Adevăr” este un cerc de tradiție, cu multe rezultate naționale și internaționale, coordonat de domnul profesor doctor Paul Atyim. Carina face parte din acest cerc și s-a calificat la această conferință în urma unei selecții realizate de către reprezentanții ICYS pentru România. Din Lotul României au făcut parte șapte elevi și au venit cu rezultate foarte frumoase acasă: 2 premii speciale, 2 medalii de bronz, o medalie de argint şi o medalie de aur, la diferite categorii dintre cele 5 existente.

În cadrul conferinței, Carina a prezentat lucrarea cu titlul „Posibilități de valorificare a diverselor surse de keratină”, care s-a încadrat la categoria „Life Sciences”.

diploma Turcia

Punctajul s-a acordat atât pe partea experimentală în sine, cât și pe modul de prezentare, iar la final a fost adresat un set de întrebări. Spre uimirea elevei noastre, interesul pentru lucrare a fost mult mai mare decât se aștepta, dovadă fiind multiplele întrebări care au venit din partea membrilor juriului, atât referitoare la partea experimentală, cât şi alte curiozităţi.

La conferința din Turcia au participat tineri cercetători din 20 de țări, reprezentând Europa, Asia și Africa. Rezultatul este cu atât mai valoros. Bravo Carina, mult respect și considerație d-lui prof. dr. Paul Atyim.

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda