Ștafeta Poveștilor

În luna octombrie 2014, Casa Corpului Didactic Satu Mare a lansat la Biblioteca instituției, în cadrul săptămânii internaționale a bibliotecilor școlare, parteneriatul educațional interjudețean cu titlul „Biblioteca: fereastră deschisă spre nenumărate vieți”. Obiectivele specifice ale proiectului vizează promovarea desfășurării unor activități cultural-artistice în parteneriat între catedra de limba română și structura info-documentară din școală sau cu diferite instituții de cultură. Activitatea simbol a acestui parteneriat o constituie „Ștafeta poveștilor”.

p1Proiectul „Ștafeta poveștilor” constituie un demers motivaţional pentru lectură. Iniţiatorii şi partenerilor din echipele didactice coordonatoare au urmărit eliberarea cititului, a lecturii de factură obligatorie, pentru ca această deprindere să se transforme într-o activitate agreabilă, să devină pentru elevi o reală sursă de informare pentru a şti mai multe, pentru a putea face mai multe, pentru a transforma cititul într-o activitate care să le satisfacă dorinţa de frumos, de aventură, de visare sau de cunoaştere.

p2


Elevii din unitățile de învățământ partenere transmit prin această ștafetă de la unii la alții volume care reunesc propriile creații literare și plastice. Ștafeta CeNeIS-tilor a avut deja două numere, în anul 2014 și în anul 2015. Povestea continuă și anul acesta.

p3


prof. dr. Alina Dragoș

 

Ștafeta CNIS (publicații)