Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

My Story - Povestea mea

În acest an școlar, 2021-2022, școala noastră s-a alăturat proiectului „My Story-Povestea mea”, un proiect eTwinning în care sunt implicați elevi și profesori din România, Turcia și Republica Moldova, vorbitori de limbă engleză.

Titlul proiectului: „My Story” sugerează poveștile ce se ascund în jurul nostru, de pildă: povestea unui copac drag din grădină, povestea unui bătrân cizmar, povestea ceasului din lada de zestre a bunicii, povestea creată de mine cu personaje date, povestea adevărată din spatele unei abdicări sau decizii, povestea din spatele scenei când a fost creat un film, povestea spusă de un octogenar din sat, povestea unei cărți pierdute și regăsite etc. . Activitățile propuse vizează abilitățile de scriere, comunicare și de prezentare ale elevilor.

Competențe-cheie: lingvistice și digitale

Arii curriculare: limbă și comunicare, limbi străine, istorie, geografie, TIC, educație media;

Cadru didactic coordonator la nivelul școlii: Gruia Adriana

Public țintă: Elevi cu vârste între 11-17 ani

Activități:

1. Cum devin copil-copac.

2. Ziua Culturii Naționale 15 ianuarie 2022

3. Povestea mea după 100 de zile de școală.

4. Despre școala mea-proiect Minecraft.

5. Reciclarea cărților-proiect artistic.

Rezultatele activităților creative sunt diseminate între școlile partenere și în comunitățile în care acestea se află.

 

 

Colț eTwinning      Cufărul cu povești

 

Asociația Părinților

Asociația Părinților „Ioan Slavici” Satu Mare de pe lângă Colegiul Național „Ioan Slavici” a fost înființată în anul 2008 și este înscrisă în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 70615/A/2008. Încă de la înființare ne-am străduit să oferim părinților elevilor Colegiului o interfață prietenoasă prin care să contribuim la evoluția contextului educațional din Colegiu, prin proiecte dedicate modernizării spațiilor de învățare, susținerii cadrelor didactice în activitatea lor curentă și completarea resurselor necesare pentru realizarea proiectelor elevilor.


Asociația Părinților dorește să inițieze un dialog activ, constructiv între părinți, elevi, profesori, pentru a ridica la cote cât mai înalte prestigiul Colegiului Național „Ioan Slavici” în rândul celorlalte licee din Satu Mare și din țară.

În ultimii ani școlari, am reușit să atragem, prin mecanismul de 3,5% (declarația 230) și sponsorizări oferite de companii, fonduri pentru proiecte și activități diverse:

  • susținerea financiară a participării la o parte din olimpiadele și concursurile la care elevii Colegiului se califică;
  • susținerea concursurilor organizate de Colegiu, inclusiv a celor cu participare internațională;
  • susținerea Cluburilor organizate în cadrul Colegiului, inclusiv pentru participarea la competiții internaționale;
  • achiziția de premii pentru premianții Colegiului;
  • achiziția de dotări și materiale necesare activității pentru care fondurile publice sunt insuficiente.

 

Dacă doriți să ne ajutați în atingerea obiectivelor stabilite, mai jos aveți la dispoziție documentele necesare:

 

Date de identificare:
ASOCIAȚIA PĂRINȚILOR „IOAN SLAVICI” DIN SATU MARE
Cod de Identificare Fiscală (CIF): 24553350
Cont (IBAN): RO94 RNCB 0226 1048 5080 0001

ANUNȚ

Vă facem cunoscută procedura de selecție a participanților la mobilitate în cadrul proiectului de parteneriat pentru cooperare pe domeniul educație școlară Erasmus+ nr. 2022-1-RO01-KA122-SCH-000056511 din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

 

În cuprins sunt precizate criteriile de eligibilitate atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

VSDC Video Editor Free

VSDC Video Editor este un program gratuit pentru editare video, cu o interfață intuitivă ce permite adăugarea de efecte video și audio complexe.

 

Programul suportă majoritatea formatelor video si a codec-urilor: AVI, MP4, MKV, MPG, WMV, 3GP, FLV

- fisiere audio: MP3, WAV, WMA, FLAC, PCM, OGG, AAC, M4A, AMR

- fisiere foto: BMP, JPG, PNG, PSD, ICO, TIFF, etc.

 

Poate fi descărcat gratuit AICI

Condica altfel

Nr. Profesor Ziua Ora Clasa Subiectul lectiei Semnatura
Director   Profesor de serviciu
______________   ______________

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda