Ziua Mondială a Animalelor

Fişă de monitorizare a activităţii


Eveniment Eco: ZIUA MONDIALĂ A ANIMALELOR
Denumirea activităţii: ” Expoziție foto cu animalul meu de companie”, „TOP 1O animale dispărute din România”, ”Adoptați ,nu cumpărați! ”, ”Curiozități despre papagali”
Data desfăşurării: 4 octombrie 2018
Locaţia: holul școlii (clădirea A, la intrare)
Participanţi: 90 de elevi
Responsabil: prof. Monica Pădureanu
Descrierea activităţii:

  • elevii clasei a VI-a au realizat o expoziție de fotografii cu animalele lor de companie, vernisată în holul clădirii A.
  • deasemenea, colegii lor din clasa a VII-a, prin lucrările expuse au prezentat 10 animale dispărute din România.
  • totodată și elevii din clasa a IX-a A au marcat acest eveniment prin două teme propuse de 3 eleve : ”ADOPTAȚI ,NU CUMPĂRAȚI! ”și ”CURIOZITĂȚI DESPRE PAPAGALI”

Impactul activităţii:

  • elevii și-au arătat dragostea față de animalele lor de companie.
  • elevii au aflat că dacă ar face un salt în timp pe teritoriul Românei ,cu doar două-trei sute de ani în urmă, ar fi cu siguranță șocați de animalele pe care le-ar întâlni aici. Nu este vorba de dinozauri, urși de pesteră sau tigrii cu colți pumnal, care au trăit și ei acum câteva milenii, dar am vedea cu proprii ochi focile călugăr de la Marea Neagră, antilopele Saiga din Moldova și Dobrogea, tarpanii și colunii ,altfel zis, caii și măgarii sălbatici din Bărăgan, elanii, bourii și zimbrii din pădurile Ardealului,Valahiei și Moldovei, bobacul sau marmota de stepă, castorii sau brebii, stolurile de dropii din jurul Bucurestiului, Timisoarei, Constantei și Brăilei, zăganii de pe piscurile Carpaților
  • Elevii au conștientizat că vina o poartă vânătoarea nesăbuită și distrugerea habitatelor.
  • Elevii au discutat de ce e mai bine să adopți un animal de companie, nu neaparat să-l cumperi, și au aflat tot felul de curiozități despre papagali și creșterea lor