„Alone we are feathers, but together we are an eagle”

 

 10448714 842909032418617 687550637608512633 o

Ce este programul IMPACT?

 

Programul IMPACT este unul dintre programele Fundației „Noi Orizonturi” ce a crescut și s-a dezvoltat în România , începând cu anul 2002. IMPACT (Implicare, Motivație, Acțiune, Comunitate, Tineri) combină educația prin experiență și învățarea prin serviciul în folosul comunității, prin intermediul întâlnirilor de club, oferind tinerilor posibilitatea de a deveni agenți ai schimbării în comunitățile în care locuiesc.

Fiecare club este format din aproximativ 15 membri și 1-3 lideri ai grupului (facilitatori sau animatori sociali). Modelul IMPACT este ușor de replicat, putând fi implementat în sistemul școlar (învățământ gimnazial și liceal), cât și în alte structuri (organizații non guvernamentale, biserici).

 

Ce își propune programul?

 

Cluburile IMPACT, în calitate de cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri, propun tinerilor o modalitate de învățare care este orientată intrinsec spre dezvoltarea competenței morale și a abilităților de viată ale membrilor clubului și extrinsec pe dezvoltarea capitalului social al comunității în care aceștia trăiesc. Pentru că se urmărește formarea și dezvoltarea unor cetățeni activi, întâlnirile IMPACT se finalizează cu munca în cadrul proiectelor de serviciu în folosul comunității, acesta reprezentând instrumentul principal de învățare în IMPACT.

Clubul IMPACT „The raisers” a luat ființă în cadrul Colegiului Național „Ioan Slavici” în luna octombrie 2014, la inițiativa prof. Lăcrămioara Marița și Alin Toma. În urma desfășurării unei selecții, dintre cei 200 de aplicanți au fost acceptați în program 20 de elevi plini de inițiativă și spirit de echipă. Întâlnirile clubului au loc săptămânal, în zilele de joi, după orele de curs.

 

Sursa: http://www.noi-orizonturi.ro/index.php/ro/
Apariții TV:
http://tv1satumare.ro/direct-la-sursa-07-aprilie-2015/
http://www.informatiatv.ro/magazin/info-magazin-efectele-muzicii-in-randul-adolescentilor/