Clubul de fotografie și film

La început a fost doar ... Film Club. Era toamna lui 2005, când colegiul nostru s-a înscris într-un proiect european Comenius, a cărui tema părea foarte interesantă: ARS LONGA, FILM BREVIS EST. Și într-adevăr a fost o experiență aparte, atât pentru echipa de profesori, cât și pentru grupul de elevi implicați. Pe parcursul a trei ani, vizitele de lucru și activitățile propuse în proiect ne-au dat ocazia să interacționăm cu profesori și elevi din 8 tări europene și să ne inițiem, apoi să avem pretenții de perfecționare în domeniul filmului de scurt metraj.

Așa cum e firesc, echipa Clubului se reînnoiește periodic, dar traditia e păstrata și, an de an, devenim mai buni în a scrie scenarii, a filma și a edita materialul filmat, iar începând cu anul 2009 ne-am extins domeniul de activitate adăugând imaginea statică - fotografia. Aceasta a devenit o pasiune pentru tot mai mulți tineri, ei reușind să transmită sentimente puternice, mulțumită dăruirii lor, a personajelor și cadrelor pe care le surprind. Pasiunea pentru fotografie nu este altceva decât o viziune unică, un mod deosebit de a vedea lucrurile.

Începând cu anul 2010, clubul nostru se numește Clumsy Club, un nume menit să inducă in eroare, de fapt :-). Sigla datează tot din 2010, fiind realizată de Liviu Berecz, pe atunci elev în clasa a X-a la profil matematică-informatică - bilingv engleză.

Clumsy Club susţine talentul tinerilor CeNeISti pasionați de fotografie și film şi îi sprijină în evoluţia lor, sub îndrumarea unor cadre didactice la fel de fermecate de tainele acestor arte, prof. Anamaria Lokos și prof. Ramona Vagner.

 

Concurs foto CNIS, toamna 2013

 

Concurs foto CNIS, iarna 2013

 

Concurs foto CNIS, primăvara 2014

Vizitați-ne și la: http://concurscnis.weebly.com/