Excursie de IMPACT!

 

Impactii au aşteptat cu nerăbdare să treacă simulările de BAC, şi asta nu numai pentru a scăpa de stresul acestora cât pentru a merge într-o binemeritată excursie!

În perioada 18-20 martie, membrii Clubului Impact “The Raisers” au pornit într-un periplu prin Maramureş. Prima oprire a fost la Muzeul Ţării Oaşului, unde au intrat în atmosfera satului tradiţional oşenesc, au continuat cu un popas la Cimitirul Vesel din Săpânţa, locul în care revii cu drag de fiecare dată şi care nu îşi pierde niciodată farmecul, indiferent de câte ori l-ai vizita. Au mai făcut un popas de suflet la Mănăstirea Săpînţa Peri, un mirific spaţiu de reculegere şi hrană sufletească. Desigur că excursia ar fi fost incompletă fără vizitarea Memorialului Durerii din Sighetul Marmaţiei, unde au retrăit momente dificile din istoria noastră recentă, locul din care te întorci mereu copleşit, dar în acelaşi timp, recunoscător pentru tot ceea ce ai.

Spre seară au ajuns la micuţa şi primitoarea pensiune Ioana Laviţa din Vadul Izei unde ospitalitatea gazdei i-a făcut pe impacti să se simtă ca acasă, la propriu. Aceştia au avut acces atât la camerele unde au fost cazaţi cât şi la sala de mese unde, de altfel, şi-au petrecut fiecare dimineaţă şi seară, împreună, cântând, jucându-se şi distrându-se într-o atmosferă de IMPACT. Ca în orice excursie, tinerii au avut parte de un timp de relaxare, şi destindere însă, obiceiurile din cadrul clubului nu au lipsit nici în această activitate deoarece pe lângă jocurile (aduse de acasă) şi activităţile la care au luat parte în această călătorie, impactii au avut parte şi de o parte de feedback care este una dintre cele mai importante etape ale unei activităţi, şi care şi de această dată a fost un element important în bunul demers a activităţii.

Cu toate că vremea a fost foarte posomorâtă, cei din Impact au decis să urce un deal, în echipa. După aceasta, li s-a arătat vâltoarea satului, vâltoare folosită până şi în zilele noastre de locuitorii Vadului Izei. La pensiune, copiii au petrecut momente de neuitat în care au râs, au cântat, şi-au jucat feste, prilej cu care au reuşit să devină mai uniţi şi să se cunoască mai bine între ei. Duminică, copiii şi-au luat la revedere de la gazdă şi de la Vadu Izei şi au pornit spre casă cu promisiunea fermă că vor reveni...curând!

Părerea lor despre excursie:

Excursia ♥ ♥ Mă cuprinde un val de emoţii când trebuie să vorbesc despre asta. Această excursie a însemnat mult pentru mine, m-am apropiat de prietenii mei mai mult şi am avut ocazia să îi cunosc şi mai bine. Până am ajuns la pensiune, am făcut câteva (mai multe) opriri, dar toate au fost educative, am vizitat locuri noi, care merită văzute. Toţi de la pensiune au fost foarte prietenoşi, mai prietenoşi decât mă aşteptăm, ceea ce ne-a făcut excursia şi mai frumoasă. Ne-am distrat, am învăţat lucruri noi, am cântat, ne-am relaxat la maxim. A fost destul de greu să ne despărţim de acel loc, sper să mai mergem.
Laura Horvath
Laura Horvath
clasa a IX-a F

Această excursie, m-a ajutat să îi cunosc mai bine atât pe ceilalţi, cât şi pe mine însumi. După părerea mea, cel mai important este că ne-a unit şi mai mult. Aş repeta excursia oricând!
Pauliner Tamás
Pauliner Tamás
clasa a XI-a C

În urma acestei excursii pe lângă consolidarea unor prietenii am aflat lucruri legate de viaţă pe care au dus-o bunicii sau chiar străbunicii noştri.
Karolina Kormos
Karolina Kormos
clasa a X-a F

Această excursie a fost o experienţă minunată, am reuşit să ne cunoaştem mai bine şi ne-am apropiat foarte mult. Am vizitat locuri minunate şi m-am simţit foarte bine alături de grup. Sper să mai repetăm această experienţă.
Alexandra Glodean
Alexandra Glodean
clasa a X-a B

Pentru mine, excursia aceasta a fost o experienţă minunată. M-a ajutat să îmi cunosc mai bine colegii şi să mă apropii mai tare de ei. Locurile vizitate au fost superbe, iar gazdele au fost foarte prietenoase. Dacă aş putea, aş repeat oricând această experienţă superbă.
Malancaș Anamaria
Malancaș Anamaria
clasa a X-a B