Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

Ziua Mondială a Animalelor

În fiecare an, în data de 4 octombrie,este sărbătorită în întrega lume Ziua Mondială a Animalelor. Cu această ocazie, elevii clasei a VI-a au realizat o expoziție de fotografii, vernisată în holul clădirii A. Prin aceste fotografii sugestive ei și-au arătat dragostea față de animalele lor de companie.

Deasemenea, colegii lor din clasa a VII-a, prin lucrările expuse v-au prezentat 10 animale dispărute din România. Dacă am face un salt în timp pe teritoriul Românei ,cu doar două-trei sute de ani în urmă, am fi cu siguranță șocați de animalele pe care le-am întâlni aici. Nu este vorba de dinozauri, urși de pesteră sau tigrii cu colți pumnal, care au trăit și ei acum câteva milenii, dar am vedea cu proprii ochi focile călugăr de la Marea Neagră, antilopele Saiga din Moldova și Dobrogea, tarpanii și colunii ,altfel zis, caii și măgarii sălbatici din Bărăgan, elanii, bourii și zimbrii din pădurile Ardealului,Valahiei și Moldovei, bobacul sau marmota de stepă, castorii sau brebii, stolurile de dropii din jurul Bucurestiului, Timisoarei, Constantei și Brăilei, zăganii de pe piscurile Carpaților, Dispariția lor este o pată neagră în istoria noastră. Vina o poartă vânătoarea nesăbuită și distrugerea habitatelor.

Totodată și elevii din clasa a IX-a A au marcat acest eveniment prin două teme propuse de 3 eleve : Nayle, Amalia și Mădălina, teme despre care au scris câteva cuvinte în articolele următoare.

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda