Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

Grădina Botanică amenajată în curtea Colegiului Național ”Ioan Slavici”

În primăvara acestui an, în curtea Colegiul Național ”Ioan Slavici” s-a amenajat o mini-Grădină Botanică cu scopul de a facilita identificarea, recunoașterea și studiul plantelor perene de către elevii liceului. Demersul s-a realizat cu sprijinul d-lui Marius Cionca, patronul firmei Grădini ornamentale care ne-a oferit primii puieți de plante, grădina fiind  ulterior îmbogățită cu specii aduse de elevii și profesorii acestui colegiu. Inițial, d-na profesor Monica Pădureanu a înființat împreună cu clasa a XI-a A (profil științele naturii) o grădină de plante medicinale (mentă, salvie, levănțică, roiniță), iar apoi conceptul a fost extins și dezvoltat, obținându-se această inedită grădină botanică de care elevii sunt foarte încântați. Acest proiect a fost apreciat și premiat cu Premiul de Excelență la Seminarul Național al Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie din 29 septembrie a.c. Deasemenea, Colegiul Național ”Ioan Slavici” a primit un trofeu și un nou Steag Verde ca urmarea a recunoașterii valorii activităților ecologice desfășurate în cadrul liceului și în urma celei de a șaptea reevaluări. În acest colegiu, 24 de profesori fac parte din Comitetul Eco-Școală , iar clasele au fiecare câte 2 reprezentanți-Eco care se implică în mod activ, alături de colegii lor, la diversele activități cu tematică ecologică, desfășurate în conformitate cu succesiunea evenimentelor din calendarul ecologic. Temele majore ale acestui an școlar sunt ”Spune STOP schimbărilor climatice!” și ”Susținem lumea!”. Datele ne-au fost furnizate de coordonatoarele-Eco , d-nele profesor Camelia Rațiu și Monica Pădureanu.

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda