Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Colegiul Național „Ioan Slavici”

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

Oferta educațională

Tradiție, prestigiu, profesionalism – acestea sunt principalele atuuri ale colegiului nostru. Oricine îi calcă pragul este impresionat de relația dintre cadrele didactice și elevi, de stilul democratic în care se derulează procesul instructiv-educativ. Și atmosfera din școală, cea extra-curriculară, este demnă de invidiat. Întregul profil educațional al Colegiului Național „Ioan Slavici” oferă garanția reușitei prin dăruirea cadrelor didactice, creativitate și adaptare la cerințele pieței muncii. Vizitați-ne și vă veți convinge! (Poza abee5)

Excursie la Vásárosnaményi

 

Dacă te implici, întotdeauna câștigi! De exemplu, mai multe cunoștințe, mai multă responsabilitate, sau chiar o excursie, așa cum au primit drept premiu pentru implicarea lor ca voluntari ecologi și câștigătoare a etapelor concursului „Cel mai tare la reciclare”, cinci eleve din clasa a X-a A: Ingrid Vonhaz, Tamara Heil, Letiția Andercău ,Toth Sztefania și Anda Cioltean, însoțite de d-na prof. Monica Pădureanu.

Excursia de trei zile, de la începutul lunii octombrie, a fost oferită de Agenția pentru Protecția Mediului și SC. Alpin SRL, firma căreia îi predăm toate deșeurile pe care voi, CeNeIȘtii, le colectați pe parcursul anului școlar. Desigur, trebuie să fiți și voi mai conștiincioși, fiindcă se poate, și nu e dificil să aruncați deșeurile selectiv, în tomberoanele din clasa voastră. De exemplu, elevii de la Școala Generală „Ion Creangă” au adunat anul trecut 22,5 kg de deșeuri/elev, unii dintre ei, cu ajutorul părinților, predând în contul școlii chiar și câte o tonă de hârtie, PET-uri, baterii și diverse electrocasnice.

În această excursie, pe lângă relaxare, am avut posibilitatea de a vizita locuri și lucruri inedite, ca de exemplu, am fost pe o croazieră pe râul Tisa, și am văzut confluența Someșului cu acesta, precum și a Crasnei. E interesant să vezi aievea cum două mase de apă diferite se contopesc, una de culoare galben-lutos, cu aluviuni, și în timpul ploilor abundente plină de flacoane plutitoare, iar alta de un verde-albastru, foarte curată. Vă las pe voi să ghiciți care e apa cea curată și navigabilă... De asemenea, elevele au purtat discuții la o masă rotundă cu ceilalți participanți despre importanța colectării selective a deșeurilor, iar în ultima zi s-au relaxat la băile termale ale orașului. Concluzia excursiei a fost că împreună putem să realizăm lucruri frumoase, pentru a trăi într-un mediu curat, într-o lume civilizată.

Prof. Monica Pădureanu

Trecut, prezent și viitor

Amplasată într-o zonă centrală, nu departe de centrul vechi al municipiului Satu Mare, pe strada Ioan Slavici nr. 4, ne întâmpină clădirea Colegiului Național „Ioan Slavici”. Școala își are originile la începuturile secolului al XIX-lea, continuă tradiția înaintașilor, păstrându-și identitatea și dezvoltând o cultură organizațională adaptată noutății și inovației. Prestigiul acestui colegiu se datorează profesionalismului și implicării cadrelor didactice, dotărilor moderne și, mai ales, numărului mare de absolvenți care, urmând studiile universitare, devin personalități ale vieții științifice și culturale românești sau distinși reprezentanți ai românismului în străinătate. O amprentă unică în comunitatea sătmăreană ne oferă elevii profilului pedagogic, specializarea învățători-educatoare care, în urma absolvirii, devin la rândul lor dascăli ce modelează cu pricepere și dăruire zeci de generații.

Vă așteptăm cu porțile și inimile deschise la Colegiul Național „Ioan Slavici” ca să deveniți buni profesioniști, oameni de calitate, deoarece, așa cum spunea Ioan Slavici, patronul spiritual al colegiului nostru:

 

Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.
Ioan SLAVICI
Ioan SLAVICI
1848 - 1925

 
Dir. prof. dr.  Alina Dragoș
Dir. adj. prof. Ionela Manda