Admin

Admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliq Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nisi.

Deschiderea anului școlar 2020-2021

14 Septembrie 2020, 8:00 am

Pentru programul de luni, 14 septembrie 2020, am decis în cele din urmă ca activitatea-întâlnire cu bobocii să se desfășoare în sălile de curs pregătite pentru clasele a VIII-a și a XII-a, cu capacitatea de a primi 30 de elevi:

1. Clasa a V-a, ora 9:00, sala nr.52, Sala Festivă;

2. Clasa a IX-a A, ora 9:15, sala nr.35, laboratorul de biologie;

3. Clasa a IX-a B, ora 9:30, sala nr.47, (etaj II, clădirea B)

4. Clasa a IX-a C, ora 9:45, sala nr.55, Amfiteatru;

5. Clasa a IX-a D, ora 10:00, sala nr.41, Cabinetul de geografie;

6. Clasa a IX-a E, ora 10:15, sala nr.7, (parter, clădirea A), actuala a VIII-a;

7. Clasa a IX-a F, ora 10:30, sala nr.13, Cabinetul metodic.

Întâlnirea poate dura 50 de minute, la fel ca o oră de dirigenție.

Intrarea tuturor bobocilor se va face prin clădirea A, iar ieșirea prin clădirea B.

Festivitatea de încheiere a anului școlar - clasele a XII-a

29 Mai 2020, 12:00 am

Dragi absolvenți,

Astăzi ne-am fi dorit să fim împreună în curtea noastră străjuită de bătrânii tei, celebrând finalul călătoriei voastre de liceeni. Într-un astfel de context, când pandemia blochează lumea și alterează balanța dintre viață și moarte, noi, conducerea Colegiului Național „Ioan Slavici”, vrem să vă fim alături, îndemnându-vă să găsiți motivația sau curajul de a vă construi viitorul, astfel ca parcursul vostru existențial să nu fie afectat. Și o putem face cel mai bine ajutându-vă să înțelegeți că nu evenimentele de viață ne influențează conduita, ci modul în care noi ne raportăm la ele.

Acest Astăzi ne-a învățat despre ceea ce contează cu adevărat – despre altruism, despre speranță, despre puterea de a depăși obstacole.

Acest Astăzi ne-a devenit tuturor profesor, căci, iată, ne provoacă, pe fiecare dintre noi, să fim cea mai bună variantă a noastră.

În acest Astăzi, ne gândim cu emoție la fiecare din voi. Și, mai presus de premiile pe care le-ați obținut în anii de școală, noi credem că ați promovat cel mai greu examen – examenul zilei de azi! Chiar dacă unele lecții se mai uită, cele de azi le veți șterge greu din memorie. Cu atât mai mult noi, fiecare dintre profesorii care v-am fost alături, suntem mândri de voi!

Dacă, pe lângă tot ce ați învățat ca elevi CeNeIȘ-ti, vă veți asuma și lecțiile momentului, avem credința că veți încheia acest an școlar mulțumiți de voi înșivă. Dacă, pe lângă a fi profesioniști desăvârșiți, veți fi Oameni, atunci această zi nu va fi doar o altă zi a pandemiei, ci o zi a Victoriei.

Fiecare din zilele care au trecut, de când pandemia a paralizat întreaga lume, a fost, la rândul ei, o zi de Astăzi. Una irosită sau câștigată. Și, dacă ar trebui să vă mai predăm doar o lecție, o singură învățătură, nu am alege-o din domeniul științei, ci v-am spune doar atât – nu irosiți niciodată o zi de Astăzi!

Noi, profesorii voștri, învățăm acum, cot la cot cu voi. Invățăm că în acest context neobișnuit al unei primăveri în izolare, libertatea nu se reduce la libertate, ci la iubirea și prețuirea pentru ceilalți. Toate lecțiile acestea ne sunt predate și nouă. La câte-un Astăzi mai eșuăm și ne străduim să recuperăm mâine.

De aceea acum suntem mai împreună decât am fi crezut vreodată... Suntem, fiecare din noi, învățăcei ai acestui Astăzi, luptând să căutăm răspunsuri, soluții la dificultăți!

În fața voastră se înalță culmi pe care urmează să le escaladați, limite peste care veți trece. Vor fi o mulțime de zile de Astăzi pe care le veți cuceri. Fiți curajoși și buni, iar Astăzi va fi, în fiecare zi, profesorul și prietenul vostru de nădejde!

Vă îmbrățisăm pe toți într-un gând care ne-a dat târcoale mai ales în aceste zile vitrege: „Soarele răsare roșu și tot roșu el apune. Omul bun în zilele rele e tot bun ca-n zile bune.” (George Coșbuc – „Oameni”)

 

Pace generației ce va veni, bucurie profesorilor ce rămân, binecuvântare generației care pleacă la drum!

 

Zi cu soare și sărbătoare

18 Mai 2017, 12:00 am

Colegiul Național „Ioan Slavici” marchează vineri, 19 mai, Ziua Porților Deschise, sărbătoare cu tradiție, prin intermediul căreia elevi, viitori elevi și părinții acestora, absolvenți și alte persoane interesate, cu toții sunt așteptați să facă o scurtă incursiune în experiența „Slavici”.

 

Evenimentele sunt programate pentru intervalul orar 1000-1400 și sunt menite să ofere invitaților colegiului privilegiul de a fi alături de gazde în cadrul diverselor activități festive, artistice, științifice, culturale și sportive.

 

Programul activităților planificate cu ocazia Zilei Porților Deschise este următorul:


1000-1100

Festivitatea de Deschidere a Zilei Colegiului;

 • Lansarea revistelor colegiului, premierea olimpicilor CeNeISti, șezătoare folclorică și festivitate de premiere a participanților la concursul reprezentativ al școlii „Ioan Slavici – clasicul moralist”;


1030-1400

Primirea absolvenților claselor a VIII-a și prezentarea colegiului;

 • Sesiune de comunicări științifice în limba engleză și audiții de texte literare;
 • Concursul dintre clasele a IX-a, „Dialog pe aceeași scenă”;
 • Prezentarea ofertei educaționale și a diverselor proiecte școlare și extrașcolare;

Activități cu caracter demonstrativ, organizate la nivelul catedrelor de specialitate:

 • Concurs interdisciplinar de matematică – informatică;
 • Prezentarea activităților ECDL;
 • Prezentări de aplicații mobile;
 • Experimente spectaculoase în cabinetele de fizică și chimie;
 • Prezentarea activităților ECO-Școala;
 • Vizionarea de filme documentare;
 • Prezentarea istoricului și tradițiilor școlii;
 • Demonstrație HEMA;
 • Prezentarea clubului IMPACT;
 • Campionate de fotbal, șah și badminton;

 

Elevii, dascălii, întreaga echipă vă invită cu drag să cunoașteți familia „Slavici” într-o scurtă plimbare pe aleile umbrite, îndrumați de vesela mascotă, leul Salvi.

„Educația ne unește”

30 Mai 2019, 12:00 am
Colegiul Național „Ioan Slavici” organizează dezbaterea viziunii „Educația ne unește” în data de 04.06.2019, ora 15,00 în Sala festivă. Este invitată toată lumea să își exprime punctele de vedere, opiniile și să ofere feedback constructiv care să ducă la o lege modelată de actorii sistemului: profesori, părinți, elevi, comunitate locală, parteneri în educație. Metodologie de lucru:
 • durată estimată de 120 min.;
 • un link către documentul „Educația ne unește” publicat pe site-ul Ministerului Educației Naționale
 • întâlnirile vor fi documentate cu lista de prezență și cu 4-5 fotografii din timpul dezbaterilor care vor fi postate pe paginile de internet sau Facebook ale unităților de învățământ și vor fi transmise la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. în termen de doua ore de la terminarea evenimentului, împreună cu datele de identificare ale unității de învățământ și cu un scurt text despre principalele concluzii pentru a fi publicate pe paginile de internet și Facebook ale Ministerului Educației Naționale.
 • Rezultatele dezbaterilor vor fi incluse într-un raport sintetic, după modelul inclus. Raportul va fi trimis în cursul următoarei zile lucrătoare după organizarea întâlnirii.

  Conform tradiției, colegiul nostru a fost la înălțime în cadrul Târgului Educației (ediția a IV-a) desfășurat anul acesta în data de 20 mai. Toate colegiile, liceele și grupurile școlare sătmărene prezente la acest eveniment și-au amenajat standurile cu materialele cele mai reprezentative pentru ca vizitatorii, absolvenții claselor a VIII-a din județ, să își poată face o părere de ansamblu asupra culturii organizaționale, vieții școlare și pregătirii profesionale oferite de fiecare școală în parte.


  Colegiul Național „Ioan Slavici” a fost reprezentat de o echipă numeroasă de elevi dornici să le vorbească colegilor mai mici despre ce înseamnă să fii CeNeISt, coordonați de doamnele profesoare Ionela Manda și Alina Ghirasim. Ușor de remarcat în mulțime datorită tricourilor personalizate, dar și datorită atitudinii lor joviale și extrem de sociabile, CeNeIStii i-au invitat pe cei prezenți să facă scurte incursiuni în viața colegiului nostru: o bogată ofertă școlară, o gama largă de activități extrașcolare, o pregătire solidă pentru performanță.


  Concluzia e numai una: CeNeIStii îi așteaptă cu drag pe toți cei care doresc să li se alăture! Fiecare va găsi îndrumarea, pregătirea și șansa pentru a se afirma și a se bucura de reușita pe care și-o dorește.

   

  prof. Ionela MANDA