10 ani de eco-școală Recomandat

13 Octombrie 2014, 12:00 am Scris de 
Publicat în Noutăți
Citit 4818 ori Ultima modificare Marți, 04 Noiembrie 2014 08:16

Sâmbătă, 11 octombrie 2014, în Aula Magna a Universității „Titu Maiorescu” din București, în cadrul Seminarului Național „Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător”, cu tema „Interdisciplinaritatea educației pentru mediu”, organizat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie(CCDG), membru cu drepturi depline al Foundation for Environmental Education (FEE), Colegiul Național „Ioan Slavici”, înscris în programul Eco-Școală din anul 2003, a primit placheta aniversară, care se oferă la împlinirea a 10 ani de muncă susținută, în urma reevaluărilor succesive, din doi în doi ani, când s-au primit trofeele ” Stegulețul verde”. Steagul Verde a fost obținut de CNIS în 2005.

 

CCDG derulează mai multe proiecte, campanii și concursuri, ca de exemplu: programul ECO-ȘCOALĂ,„ECO-fotografia anului”, programul mondial „Learning about forest” , „Tineri reporteri pentru mediul înconjurător”,  Concursurile  Naționale „Patrula ECO” și „Valorificând deșeurile, salvăm mediul și sănătatea noastră”.

Alături de placheta aniversară, s-au înmânat diplome de excelență persoanelor coordonatoare ale activităților Eco-Școală din cadrul CNIS: d-le profesoare Monica Pădureanu și Ionela Manda, susținute mereu, cu entuziasm și profesionalism de d-na dir. adj. Simona Păcurar. Diplomele reprezintă recunoașterea și încununarea muncii depuse de elevii colegiului, sub îndrumarea tuturor profesorilor școlii, în activitățile ce vizează protecția mediului.

Seminarul a fost susținut de prof. dr. Cornelia Dincă-președinte CCDG, d-na prof. univ. dr. Maria Pătroescu-președinte de onoare CCDG și d-l Daniel Shaffer-director FEE, din Copenhaga.

Educația pentru mediu își are originile în dezbaterile Conferinței ONU desfășurată în 1972, la Stockholm,, iar statuarea ca parte a procesului educațional s-a materializat în documentele Conferinței Interguvernamentale, organizată de UNESCO, în 1977, la Tbilisi.

Programul ECO-Școală, implementat și în cadrul CNIS, antrenează elevii în acțiuni benefice pentru schimbarea atitudinii față de mediul înconjurător, achizițiile lor cognitive dezvoltând schimburi atitudinale ce se vor transforma în achiziții comportamentale importante pentru societate și mediul înconjurător. Educația pentru mediu presupune dezvoltarea capacității de a observa, a înțelege, a fi responsabil în raport cu comportamentul în natură.

Steagul Verde al CNIS, flutură alături de alte 248 de Steaguri Verzi ale școlilor din România.

Felicităm pe toți elevii și cadrele didactice implicate, pentru rezultatele obținute în activitățile ecoprotective și de colectare diferențiată a deșeurilor.

 

prof. Monica Pădureanu

prof. Ionela Manda

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

1 comentariu

Login pentru a posta comentarii