Examene Cambridge

Centrul Închis de Examene Cambridge din cadrul Colegiului Naţional „Ioan Slavici” intră în al 11-lea an de existență odată cu sesiunea noiembrie - decembrie 2020 și funcționează pe lângă Consiliul Britanic din Cluj-Napoca. În cele 27 sesiuni desfășurate până în prezent 1074 de candidați au susținut un examen Cambridge English: Key (KET), Cambridge English: Preliminary (PET), Cambridge English: First (FCE) sau Cambridge English: Advanced (CAE) în varianta clasică - pe hârtie, sau în varianta pe calculator, dovedind interesul sătmărenilor pentru studiul limbii engleze.

Examenele Cambridge sunt susținute mai ales de elevi de liceu, care își pot echivala Certificatul Cambridge cu proba de Competență lingvistică din cadrul Bacalaureatului sau îl pot utiliza pentru a aplica la o instituție de învățământ superior de peste hotare. Începând cu anul școlar 2014 - 2015 examenele Cambridge KET (A2) și PET (B1) sunt echivalate cu examenul de admitere în clase cu profil bilingv pentru absolvenții claselor a VIII-a.

Examenele Cambridge nu se adresează însă doar persoanelor de vârstă şcolară, ci tuturor celor care au nevoie de un certificat de competenţă lingvistică recunoscut în întreaga lume, cu o reputație clădită în mai bine de 100 de ani. Pentru cei care doresc certificatul Cambridge în cel mai scurt timp posibil, soluția este varianta de examen KET, PET, FCE sau CAE pe calculator (computer based), unde rezultatele sunt eliberate după doar trei săptămâni, iar diplomele pot fi ridicate după aproximativ 5 săptămâni de la data susţinerii examenului.

Următoarea sesiune de Examene Cambridge va avea loc în lunile martie-aprilie 2021 iar termenele de înscriere sunt 19 februarie 2021 pentru examenele KET for Schools CB, PET for Schools CB (13 martie 2021),  5 martie 2021 pentru examenul FCE for Schools CB (27 martie 2021) și 19 martie 2021 pentru examenul CAE CB (10 aprilie 2021).

Mult succes! Good luck with your Cambridge exam!

Notă: Examenele Cambridge vor fi organizate dacă situația epidemiologică din orașul Satu Mare o va permite.

Mai multe